Siin saad teha valiku mis küpsistega soovid nõustuda.
Tappev plastikkõrs vs pastakõrs?
Tänu ühekordse plasti direktiivile on plastikkõrs poelettidelt kadunud. Juhuu!
Kuid mis on sellele tekkinud peamine alternatiiv? Kemikaale sisaldav paberkõrs.
Noh, tore küll, ehkki see polnud vist see, mida keskmine kokteilitaja ootas. Paberkõrrega on laual justkui kaks valikut: kas juua kiirelt või visata kõrs kümne minuti pärast ära ning nautida jooki ilma. Ühel juhul jääd kiirelt täis, teisel saad mingi nätserdatud pulga.
Õnneks on täna toimunud kõrremaailmas korralik metamorfoos ja turult leiab palju erilahendusi.
Lausa sinnani, et moodne on peole haarata oma kõrs. Kuid siinkohal olen ma küll kriitiline ja vabandan, kui kedagi riivan, aga ma tõesti ei kujuta ette, et ma maandun mõnesse õdusasse speakeasy’sse ja kusagilt jope põuest haaran enda korduskasutatava kõrre ja käin siis sellega õhtu otsa ühest baarist teise erinevaid kokteile mekkimas. Kui keegi nii teeb, siis oleks põnev kuulda, kuidas seni on läinud.
Minu silmis on üks leidlikumaid kompromisse riisijahust pastakõrs. Neid on erisuuruses, ent mis peamine – neid kasutades säilib plastikkõrrele sarnane mugavus ja see kestab pikemalt, kui sa arvatagi oskaks.
Sealhulgas ei pea ma joojana muretsema, et kas kusagil lokaali nõudepesuruumis on neid harjatud korralikult või mitte. Stroodlesi pastakõrred on ka gluteenivabad.
Igatahes asetasin ritta plussid ja miinused. Võib-olla on midagi märkamata jäänud ja oskad tuua miskit ühe või teise puuduseks-eeliseks.
Aga tore oleks teada, millist kõrt sa muidu ise kasutaksid ja miks?